Vapaj supruge ubijenog Pljevljaka: Zašto tužilaštvo u Bijelom Polju krije informacije o ubici mog muža!?
Almir Muharemović

Otvorena pitanja Katarini Kljajević

Vapaj supruge ubijenog Pljevljaka: Zašto tužilaštvo u Bijelom Polju krije informacije o ubici mog muža!?

Više državno tužilaštvu u Bijelom Polju još uvijek nije obavijestilo porodicu ubijenog Almira Muharemovića o rezultatima istrage brutalnog ubistva, a prošlo je više od dva mjeseca od zločina koji se, očito pokušava zataškati, a istraga odvesti u ćorsokak!

Porodica žrtve je više puta tražila prijem u policiju i Više tužilaštvo, ali ih dočekuje zid ćutnje, u policiji kažu obratite se tužilaštvu a tužilaštvo izbjegava da dostavi dosije porodici, dostave neke nebitne djelove, a bitne krije.

Emina K. supruga ubijenog Almira Muharemovića se putem medija javno obratila Katarini Kljajević, rukovodiocu Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Supruga ubijenog traži odgovore na ključna pitanja i Kodex.me prenosi njeno otvoreno obraćanje u cijelini: 

1. Zašto ste nedavno, a nakon više od dva mjeseca, dali informaciu za dnevni list Pobjeda da ne znate je li slučaj samoubistvo ili ubistvo, kada imate izvještaj ljekara dr. Hasića i obducenta vještaka dr. Radojevića od 11. juna da se radi o tri rane i da je ubistvo?

2. Vašim nezakonitim, neprofesionalnim i aljkavim radom sa očiglednim propustima od samog obezbjeđenja lica mjesta i postupka uzimanja dokaza sa lica mjesta, vodeći istragu u pogrešnom pravcu navodi nas da sumnjamo da pokušavate da prikrijete zločin, kako bi pomogli ubici ili ubicama! Zašto to radite?

3. Zašto krijete listing telefonskih poziva koje je Almir vodio tog kobnog dana?

4. Zašto krijete dosije slučaja i ne dostavite ga našem advokatu, nego mu dajete informacije na kašičicu kao da smo mi okrivljeni, a ne ožalošćeni i oštećeni u ovom slučaju?

5. Zašto krijete činjenice i ne upoznate porodicu ubijenog sa detaljima ovog brutalnog ubistva? Porodica ima pravo da zna šta se desilo!

6. Zašto su video snimci sa kamera koje se nalaze pored puta izuzeti samo sat vremena prije događaja?

7. Kako je tijelo Almirovo bilo ukočeno, znači smrt je nastupila puno ranije od trenutka kad je pronađen, zašto nisu uzeti i pregledani snimci sa kamera sedam ili 15 dana ranije, jer onaj ko je planirao tu likvidaciju sigurno je ranije dolazio da izabere lokaciju?

8. Ko je Bjelopoljac koji vozi Audija sa kim je Almir kobnog dana pošao da se vidi u blizini Tomaševa? Bijelo Polje je mali grad, lako je utvrditi ko vozi auto marke Audi, ako se uzme u obzir da se sa tim Bjelopoljcem morao dogovoriti putem telefonske komunikacije!

9. I na kraju, nije auto pregazilo mačku ili psa, pa da bude „izjeo vuk magarca“, već je ubijen čovjek, nečiji sin, brat, muž, otac?

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokušava obmanuti javnost sa informacijama da je u pitanju jedna rana, te da ne znaju da li je ubistvo ili samoubistvo, iako raspolažu dokazima na osnovu izvještaja obdukcije dr. Hasića od 1. juna da imaju tri rane, i to: ulazna rana u ustima, rana u predjelu dlana lijeve šake i rana u predjelu prednje strane lijeve butine lijeve noge. Povrede su nanijete projektilima ispaljenim iz ručnog vatrenog oružja.

7c3837e1c7e54d4aabc57b59e7c3fec5

Takođe, u izvještaju ljekara obducenta vještaka dr. Nemanje Radojevića jasno stoji da se radi o ubistvu.

Šta je motiv ovakvog postupanja Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju?

Slučaj ubistva vodi tužiteljka Ljubica Caković protiv koje se vodi krivični postupak zbog prikrivanja izvršilaca više  krivičnih djela progona Bošnjaka-Muslimana u Bijelom Polju. I u ovom slučaju je žrtva  Bošnjak-Musliman, pa se stiče utisak da tužiteljka Caković očito nezakonito postupa u slučajevima kada su u pitanju Bošnjaci-Muslimani.

Rukovodilac Višeg državnog tužilaštva Katarina Kljajević je u ovim svim slučajevima dobro upoznata sa nezakonitim postupanjem tužiteljke Caković te nakon više urgencija i prigovora na njen rad se oglušila i ništa nije preduzela.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora sam početak istrage u ovom slučaju je pogrešno vođen, nije adekvatno obezbijeđeno mjesto uviđaja, zanemarena je činjenica da je tijelo ubijenog bilo ukočeno, nijesu pravilno prikupljeni dokazi u vezi telefonskih razgovora i komunikacija koje mogu doprinijeti rasvetljavanju ubistva, nijesu uzeti za duži period snimci sa nadzornih kamera koji bi doveli do traga ubice ili ubica, i sve se radi aljkavo pri čemu se stiče utisak da namjerno pokrivaju ubicu ili ubice i vode istragu u pogrešnom pravcu.

Zbog neprofesionalnog vodjenja istrage, porodica žrtve  je primorana da zatraži pomoć od Delegacije Evropske unije, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država te drugih međunarodnih institucija, da se pomogne u istrazi ubistva Almira Muharemovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.