Dva mjeseca provjeravaju da li je izvršio samoubistvo sa tri metka: Tužiteljke Kljajević i Caković zataškavaju brutalno ubistvo!?

Vještak medicinske struke utvrdio da je riječ o ubistvu

Dva mjeseca provjeravaju da li je izvršio samoubistvo sa tri metka: Tužiteljke Kljajević i Caković zataškavaju brutalno ubistvo!?

Ljekarski izvještaj o smrti, sačinjen 11. juna ove godine u Podgorici, nepobitno je utvrdio da je Almir Muharemović, iz Pljevalja, brutalno ubijen sa tri hica u tijelo, ali Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju kojime rukovodi Katarina Kljajević, “još uvijek provjerava da li u prijavljenom događaju ima elemenata krivičnog djela”, otkriva Kodex.me.

Naš portal ekskluzivno objavljuje dokument sa obdukcije koji je potpisao dr. Nemanja Radojević, a nakon pregleda tijela žrtve 2. juna, a u kojem je jasno naznačeno da se radi o ubistvu.  

Međutim, rukovodilac tužiteljstva Katarina Kljajević i postupajuća tužiteljica u ovom slučaju Ljubica Caković, u šokantnom i kriminalnom pokušaju zataškavanja brutalnog ubistva Almira Muharemovića iz Pljevalja, već više od dva mjeseca još uvijek utvrđuju da li je možda riječ o “samoubistvu” u kojem se žrtva ubila sa tri hica u nogu, ruku i vrat!? 

"Istražitelji još nijesu utvrdili uzrok smrti A. M. (50) iz Pljevalja, čije tijelo je pronađeno prije skoro dva i po mjeseca na lokalnom putu, u mjestu Majina Gora, pored automobila sa ranom nanijetom vatrenim oružjem. Iako su do sada prikupljeni brojni dokazi, počev od nalaza obdukcije, pretresa telefona, listinga više brojeva, do izuzimanja DNK, zatim hemijsko, balističko i trasološko vještačenje, još nije utvrđeno da li je ovaj Pljevljak ubijen ili je sam potegao obarač", saopštili su Pobjedi iz Višeg državnog tužilaštva.

Ovakav skandalozan pristup nadležnog tužilaštva, jasno ukazuje na pokušaj manipulacije i relativizacije zločina koji je potresao ovaj kraj, a u kojemu su ubice ili ubica pedesetogodišnjeg Almira Muharemovića još uvijek na slobodi. 

Brojna dokumentacija, nalazi vještaka i izuzeti dokazi jasno potvrđuju da se radi o zločinu, no tužiteljice Kljajević i Caković očito pokušavaju stvoriti drukčiju sliku te pripremiti javnost za zataškavanje još jednog krivičnog djela! 

Nezvanično saznajemo iz izvora bliskih istrazi da su napravljeni i brojni propusti prilikom uviđaja i istrage ovog brutalnog ubistva, te da će biti neophodno uporedo sa istragom ubistva, provesti i istragu o mogućem namjerom ometanju provođenja pravde i svjesnim propustima s ciljem zataškavanja zločina i pomoganja izvršiteljima. 

Porodica žrtve će, kako saznajemo, o svemu obavijestiti ne samo nadležne organe Crne Gore nego i Delegaciju Evropske unije, Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država te druge međunarodne institucije. 

Tim prije što je postupajuća tužiteljica Caković već prijavljena za namjerno zataškavanje istraga o nasilju nad Bošnjacima-Muslimanima i Crnogorcima u Bijelom Polju te se ponovo pojavljuje u veoma sumnjivom slučaju namjerno loše i neefikasne istrage o ubistvu Almira Muharemovića!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.