Suspendovan još jedan čuvar šuma iz Berana
Ilustracija

Uprava za gazdovanje šumama saopštila

Suspendovan još jedan čuvar šuma iz Berana

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković suspendovao je danas čuvara šuma u Područnoj jedinici Berane, zbog propusta u radu, a isti je bio zadužen za Gazdinsku jedinicu Jelovica koja je bila jedna od najugroženijih kada je riječ o bespravnim sječama, saopštili su iz te Uprave.

Kako navode u saopštenju, nenajavljene kontrole ovog terena dale su pozitivne rezultate u borbi protiv šumokradica koje su bile aktivne na ovoj teritoriji, a tom prilikom utvrđeno je da je i pomenuti čuvar šuma juče tokom dana napravio ozbiljan propust u radu koji je u fazi izviđaja.

"Iz tih razloga, a nakon prikupljenih podataka od strane rukovodioca Područne jedinice Berane i drugih službenika, VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima je jutros, po hitnom postupku donio rješenje o suspendovanju ovog čuvara šuma do okončanja disciplinskog postupka. U narednom periodu Uprava će nastaviti sa rigoroznim kontrolama terena, pri čemu neće abolirati od odgovornosti ni sve one zaposlene koji djeluju protivno zakonskim propisima. Crnogorske šume biće zaštićene od neodgovornih pojedinaca, dok će u Upravi moći da rade isključivo odgovorni i profesionalni radnici, kakva je i velika većina istih", zaključuju iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.