Ove 4 vježbe aktiviraće potrošnju kiseonika i nakon treninga
Ilustracija

Ove 4 vježbe aktiviraće potrošnju kiseonika i nakon treninga

Možda vam zvuči nestvarno, ali ove 4 vježbe po sistemu “kolliko god je moguće ponavljanja”, aktiviraće potrošnju kiseonika i nakon treninga, što znači da će se dugo po završetku treninga i kalorije i dalje da troše.

“Kolliko god je moguće ponavljanja” najbolji i najefikasniji sistem za one koji nemaju mnogo vremena za treninge. Radite tokom predviđenog vremena od 20 minuta, sa što manje odmaranja i ukoliko ste odradili sve, a još uvijek niste ispunili 20 minuta dodajte ekstra seriju, kako biste kompletno završili trening.

Savjetujemo da ne zalijećete, kako ne biste prebrzo sagoreli. Počnite prvu seriju sa po dva ponavljanja svake vježbe, kako biste osjetili pokrete, prije nego što prilagodite brzinu i vrijeme za odmor, kako biste “obavili što više posla”.

Preporučujemo vam upotrebu tegova ili bučica, ako ih nemate kod kuće, onda nešto što možete lijepo da uhvatite, kako biste radili sledeće vježbe.

Svaku vježbu uradite po 20 ponavljanja, a broj serija neka bude što veći, u vremenskom okviru od 20 minuta. Podesite štopericu vrijeme je za topljenje masti.

1. Predator Džek

20 ponavljanja.

Prva vježba je za pokretanje metabolizma. Stojite, noge su vam sastavljene, a ruke opružene ispred vas, tako da vam se palčevi dodiruju. Čučnite i otvorite upolje, što više možete, ruke i noge. Vodite računa da su vam ručni zglobovi u ravni sa ramenima. Skočite u početnu poziciju i krenite da radite ponavljanja u brzini.

2. Potisak sa bučicom

Po 10 ponavljanja za obje strane.

Stojite, stopala su vam blago razmaknuta i paralelna, a bučica se nalazi između. Čučnite i zgrabite bučicu desnom rukom, ustanite i držite bučicu ispred sebe, u ravni sa desnim ramenom. Izdržite jednu sekundu pa potisnite ruku sa bučicom iznad glave, pravo. Vratite se u početni položaj pa uradite još devet ponavljanja, a zatim pređite na lijevu ruku.

3. Leptir-trbušnjak

20 ponavljanja.

Lezite na pod sa rukama podmetnutim iznad glave i sa nogama savijenim u kolenima blago, tako da su vam stopala obje noge sastavljena. Brzo podignite trup u sjedeći položaj i dohvatite skočne zglobove sa obje ruke. Zatim se polako spustite nazad. Trudite se da budete stabilni tokom svih ponavljanja.

4. Trzaj sa tegom

Po 10 ponavljanja za obje strane.

Držite teg u desnoj ruci i čučite, dok vam butine ne budu skroz paralelne sa podom. Podižete se kukovima i koljenima, a kada se teg nađe u visini ramena, ispred vas, iskoristite zamah da ga podignete iznad glave. Uradite 10 ponavljanja jednom rukom, a zatim promijenite stranu.

Izvor: Menshealth.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.