Na sjeveru Evrope već pao snijeg

Na sjeveru Evrope već pao snijeg

Na sjeveru Švedske kao da je već uveliko počela zimska sezona, a meteorološka služba izdala je narandžasto upozorenje na snijeg i vjetar u kombinaciji sa sniježnim padavinama u djelovima unutrašnjosti sjevernog Norbotena, prenose lokalni mediji.

Neki gradovi su se uveliko zabijeleli, a u Kiruni u Laponiji izmjereno je do 40 centimetara snijega što je najveća količina u ovom dijelu godine u poslednjih 118 godina.

Lokalni saobraćaj je privremeno obustavljen, kao i školski autobusi u centru Kirune i Jukasjarvija.

U južnim djelovima Švedske snijeg je, međutim, daleko, pa se u Skaneu očekuju temperature i do 25 stepeni do kraja ove sedmice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.