Opština Bar donacijom sadnica obilježila Dan planete Zemlje, u utorak dječija predstava
Foto: Opština Bar

Opština Bar donacijom sadnica obilježila Dan planete Zemlje, u utorak dječija predstava "Misli zeleno"

Povodom 22. aprila - Dana planete zemlje, Opština Bar donirala je sadnice osnovnim školama “Jugoslavija“, “Meksiko“ i “Srbija“. Zajedničkom akcijom predstavnika Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, učenika, školskih eko-sekcija i nastavnika, uz podršku zaposlenih u doo “Komunalne djelatnosti Bar“, dvorišta ovih škola od danas su bogatija za sadnice mimoze, lantana i badema.

Ovakve inicijative predstavljaju važan korak u pravcu jačanja svijesti o zaštiti životne sredine i potrebi da svi zajedno daju doprinos očuvanju naše planete za buduće generacije.

U okviru obilježavanja Dana planete zemlje, sjutra 23.04. sa početkom u 11 sati u Domu kulture biće odigrana dječija predstava "Misli Zeleno" Umjetničkog ateljea Arlekin, po tekstu Jovana Boškovića, u režiji Dušanke Belade. Predstava je osmišljena tako da kod djece najranijeg uzrasta od 5 do 12 godina podstakne razmišljanja o važnosti zaštite i očuvanja životne sredine.

Lokalna uprava će, u saradnji sa lokalnom zajednicom, i ubuduće pružati podršku ekološkim inicijativama, edukaciji među najmlađima i promovisati važnost očuvanja prirode, kao investiciju za zdraviju budućnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.