U Baru zabrana izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje sezone
Ilustracija

Raičević donio odluku

U Baru zabrana izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje sezone

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, donio je odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ovogodišnje ljetnje turističke sezone.

Cilj ove odluke je unapređenje turističkog ambijenta i stvaranje povoljnih uslova za razvoj turizma.

Zabrana će biti na snazi od 15. juna do 10. septembra i odnosi se na priobalni dio barske opštine, uključujući Čanj, Sutomore, Zeleni pojas, Žukotrlicu, Topolicu I, područje ispod Jadranske magistrale od tunela Ćafe do granice sa Opštinom Ulcinj, pojas od 100 metara sa obje strane magistralnog puta i bulevara dinastije Petrovića, kao i uže jezgro Starog Bara i Virpazara.

“Od zabrane su izuzeti radovi uklanjanja nelegalnih objekata, izgradnja državnih i lokalnih objekata od opšteg interesa, te postavljanje, građenje i uklanjanje privremenih objekata”, navodi se u saopštenju Opštine.

Takođe, na obrazloženi zahtjev investitora, mogu se odobriti hitni i interventni radovi na infrastrukturi, ili nužne popravke koje ugrožavaju život i zdravlje ljudi.

Nadzor nad primjenom odluke obavljaće Komunalna policija, koja će redovno obavljati terenske kontrole i primati prijave građana.

Iz Opštine Bar su pozvali sve građane i investitore da se pridržavaju odluke, kako bi zajedno doprinijeli boljem turističkom ambijentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.