Opština Bar: Odobrena sredstva za mlade poljoprivrednike
Foto: Opština Bar

Opština Bar: Odobrena sredstva za mlade poljoprivrednike

Opština Bar odobrila je sredstva za podršku mladim poljoprivrednicima za 2024. godinu shodno Odluci Komisije i raspisanom Javnom konkursu, saopšteno je iz te lokalne uprave.

“Podržani projekat dobija bespovratna namjenska sredstva za finansiranje 100 odsto opravdanih troškova projekta, u iznosu od 10.000 eura, što je maksimalan iznos sredstava po projektu”, naveli su u saopštenju.

Opština Bar opredijelila je 30.000 eura budžetskih sredstava za ovu linuju podrške, a cilj ovog poziva je, kako su naveli, da se podstakne unapređenje znanja i vještina mladih u poljoprivredi, što će doprinijeti razvoju seoskih područja i punoj valorizaciji svih potencijala u sektoru poljoprivrede te promociju samozapošljavanja i jačanja domaće proizvodnje, naročito među mladima.

“Sredstva su dodijeljena mladom poljoprivredniku Šabanu Grgureviću za razvoj poljoprivrednog biznisa kroz nabavku mehanizacije, dok drugi prijavljeni projekat nije zadovoljio uslove i ostvario dovoljan broj bodova”, kazali su u saopštenju.

Prepoznajući sve potencijale koje Bar ima u smislu poljoprivredne djelatnosti, a naročito u zaleđu Opštine, žele, navode, da podstaknu zainteresovane da valorizuju takve potencijale, razviju sopstveni biznis koji će biti samoodrživ, povećaju zapošljivost i daju doprinos ukupnoj ekonomskoj aktivnosti i poboljšanju kvaliteta života u Baru.

“Dinamiku realizacije podržanih biznis planova i kontrolu namjenskog korišćenja sredstava obavlja Sekretarijat za privredu, dok podnosioci prijave kojima su dodijeljena sredstva podnose Komisiji izvještaj o realizaciji sa finansijskim izvještajima”, zaključuju u Opštini Bar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.