c

Dodik: Borba protiv terorizma obaveza cjelokupnog slobodnog svijeta

Borba protiv terorizma je obaveza cjelokupnog slobodnog svijeta i u tom kontekstu je značajna posjeta direktora CIA Vilijama Bernsa BiH, napisao je na društvenoj mreži X predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kako je kazao, Republika Srpska je posvećena toj borbi i pozdravlja svaku saradnju u toj oblasti.

"Republika Srpska nikada nije sporila suverenitet i teritorijalni integritet BiH shodno Dejtonskom sporazumu i secesija nikada nije bila naša politika. Ali Republika Srpska ima pravo na političku borbu za svoj status, shodno slovu Dejtonskog sporazuma", naveo je Dodik. 

Naglasio je da je BiH zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda, i dodao da stoga ohrabruje stav Bernsa da "odgovornost za funkcionisanje zemlje leži na svim etničkim zajednicama".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.